Cele mai bune mărci de aer condiționat

Dacă te afli în fața deciziei de a-ți achiziționa un aparat de aer condiționat, cu siguranță ai deja în cap câteva criterii după care îți ghidezi această decizie. Aceste criterii diferă în funcție de fiecare persoană. Spre exemplu, unii ar putea avea ca și criteriu de decizie bugetul disponibil pentru achiziționarea unui aparat de aer condiționat, în timp ce alții pun pe primul loc marca aerului condiționat.

cele-mai-bune-marci-de-aer-conditionatSpecialiștii ne recomandă ca în primul rând să luăm în considerare consumul de energie electrică și capacitatea aparatului de aer condiționat. Ulterior, putem să ne axăm pe criterii precum marca aparatului de aer condiționat sau prețul. Să vedem întâi la ce să fim atenți atunci când vorbim de consumul de energie electrică și capacitatea aparatului de aer condiționat.

Clasificarea energetică a aparatelor de aer condiționat

Uniunea Europeană a impus ca toate echipamentele electrice, inclusiv aparatele de aer condiționat, trebuie să fie fie încadrate într-una din cele 7 clase de consum energetic. În ceea ce privește aparatele de aer condiționat, există o particularitate. Acestea se clasifică în funcție de rata EER sau rata eficienței energetice în sezonul cald și COP sau coeficientul de performanță în sezonul rece. Cu alte cuvinte, cu cât aceste 2 rate sunt mai mari, cu atât consumul este mai redus, iar aparatul de aer condiționat este încadrat într-o clasă energetică bună.

Fiecare aparat de aer condiționat trebuie să aibă o etichetă care conține 7 culori corespunzătoare celor 7 clase energetice (verde – aparate eficiente – clasa A și roșu – aparate mai puțin eficiente – clasa D). După cum am mai spus, în cazul aparatelor de aer condiționat, încadrarea într-una din aceste clase se realizează în principiu luând în considerare cei doi indicatori: COP și EER.

COP sau coeficientul de performanță reprezintă raportul dintre puterea electrică absorbită și puterea termică de încălzire generată. Acest coeficient este reprezentativ atunci când ne referim la capacitatea de încălzire a aparatului de aer condiționat. De multe ori, un aparat de aer condiționat este mult mai eficient din punct de vedere al costurilor decât alte aparate electrice folosite pentru încălzirea locuinței. Însă, chiar dacă aparatul de aer condiționat are un coeficient de performanță excelent, nu se recomandă folosirea aerului condiționat ca și sursă de încălzire decât în zilele răcoroase de primăvară și toamnă, atunci când temperaturile nu scad sub 5 grade Celsius.

Trecem la următorul indicator: EER sau rata de eficiență energetică, care reprezintă raportul dintre puterea electrică consumată și puterea de răcire generată. O rată de eficiență energetică mai mare de 3.20 ilustrează un aparat de aer condiționat cu o eficiență foarte bună.

Capacitatea unui aparat de aer condiționat

Capacitatea unui aparat de aer condiționat se exprimă în BTU, vorbindu-se de multe ori de necesarul de BTU. În calcularea capacității unui aparat de aer condiționat se iau în considerare următorii factori:

Suprafața zidită și suprafața geamurilor
Numărul de geamuri și amplasarea lor (dacă amplasarea camerelor nu permite o bună circulație a aerului în toate încăperile, atunci va fi nevoie de mai multe aparate de aer condiționat care să asigure o temperatură optimă)
Orientarea ferestrelor
Numărul persoanelor care se află în camera care necesită răcire
Numărul și tipul aparatelor care emană căldură în încăperea care necesită răcire
Destinația încăperii (necesarul de BTU poate să fie mai mare în living decât în dormitor)
Gradul de izolare termică a pereților (o încăpere care nu a fost izolată corespunzător va afecta în mod direct capacitatea unui aparat de aer condiționat)
Necesarul de BTU depinde foarte mult și de suprafața încăperii. Spre exemplu, o încăpere de maxim 25 de metri pătrați va necesita un aparat de aer condiționat de 9.000 de BTU, pe când un spațiu de aproximativ 40-50 de metri pătrați necesită un aparat de aer condiționat de 18.000 de BTU.

Care sunt cele mai bune mărci de aer condiționat?

Următoarea întrebare care se pune în momentul în care vrem să achiziționăm un aparat de aer condiționat nou este: ”Care este cea mai bună marcă de aer condiționat?”. Desigur, acest răspuns poate fi subiectiv, având în vedere că fiecare persoană are propriile criterii după care evaluează un aparat de aer condiționat. Însă, specialiștii în aparate de aer condiționat au realizat un top 10 al celor mai bune mărci de aer condiționat. Iată ce mărci se regăsesc în acest top:

Daikin

În topul celor mai bune mărci de aer condiționat din lume, pe primul loc se situează o companie cu o istorie de aproape 100 de ani. Firma Daikin a fost fondată în 1924 ca o firmă de electronice și s-au specializat în ultimul secol în producerea de aparate de aer condiționat care s-au diferențiat de restul produselor de pe piață prin calitatea foarte bună a acestora, dar și prin prețul atractiv. Majoritatea clienților Daikin consideră că firma le oferă un raport calitate-preț extrem de bun.

Compania Daikin se bucură și de o cotă de piață destul de mare, produsele lor fiind furnizate în majoritatea țărilor din întreaga lume.

Hitachi

Tot în topul celor mai bune mărci de aer condiționat din lume regăsim compania Hitachi care este liderul pe piața aparatelor de aer condiționat. Compania a fost fondată în Japonia acum mai bine de 100 de ani (în anul 1910) și ajuns să fie recunoscută în întreaga lume drept cel mai bun producător de aparate de aer condiționat.

Aparatele de aer condiționat Hitachi se diferențiază de celelalte aparate prin eficiență, tehonogie modernă (exemplu: tehnologia de auto-curățare) și fiabilitate. Mai mult decât atât, majoritatea persoanelor optează pentru aparate de aer condiționat marca Hitachi datorită consumului mic de energie electrică și a faptului că acestea emit mai puține gaze cu efect de seră.

LG

Pe locul 3 în topul celor mai bune mărci de aer condiționat se situează compania LG, o companie foarte populară, cu sediul în Seul, Coreea de Su. Unii specialiști în aparate de aer condiționat consideră că aparatele produse de LG sunt cele care domină această piață. Principalul motiv pentru această afirmație este faptul că aceste aparate de aer condiționat sunt dotate cu ultimele inovații și opțiuni din acest domeniu.

LG s-a mai diferențiat pe această piață și prin grija exprimată față de client. Mai exact, firma nu se concentrează atât de tare pe obținerea unor profituri mari, ci mai degrabă pe satisfacerea clienților fideli, care se întorc mereu pentru achiziționarea celor mai noi produse.

LG se concentrează pe fabricarea unor aparate de aer condiționat care au un grad mare de eficiență energetică și în același timp au emisii reduse de faze cu efect de seră, în acest fel exprimându-se și preocuparea companiei pentru mediul înconjurător. Dintre cele mai de seamă tehnologii folosite de LG menționăm filtrele cu plasmă și tehnologia inverter.

Carrier

Deși nu se bucură de o notorietate atât de mare, Carrier și-a câștigat locul în topul celor mai bune mărci de aer condiționat datorită faptului că este unul dintre cei mai vechi producători de aer condiționat, fiind fondat în anul 1902. Chiar și după atâția ani, Carrie încă se situează în rândul firmelor de top care produc cele mai bune aparate de aer condiționat. Acest lucru se datorează faptului că firma Carrier s-a focusat întotdeauna pe unicitatea produselor și aducerea unor beneficii noi. Din această categorie fac parte filtrele cu carbon activ și filtrele cu ioni de argint care sunt folosite pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă și pentru eliminarea bacteriilor care pot să apară.

Samsung

Nu putea să lipsească din topul celor mai bune mărci de aer condiționat din lume marca Samsung care se bucură de cea mai înaltă credibilitate în rândul clienților. Samsung se aliniază producătorilor care scot pe piață mai multe tipuri de aparate de aer condiționat, cum ar fi cele de tip split, cele tip coloană sau de fereastră. Toate aparatele de aer condiționat oferite clienților sunt caracterizate de o eficiență ridicată. Mai mult decât atât, clienții au declarat faptul că în decizia lor de achiziție a unui aparat de aer condiționat Samsung a cântărit foarte mult și clasa de eficiență energetică, funcția turbo sau tehnologia de dezumidificare. Toate echipamentele sunt fabricate în condiții excelente și au în componența lor elemente folositoare în evitarea problemelor de sănătate, în special a alergiilor.

Wirlpool

Wirlpool este o marcă mai puțin cunoscută pe piața aparatelor de aer condiționat, dar a ajuns să se situeze pe acest loc în topul celor mai bune mărci de aer condiționat din lume datorită tehnologiei pe care compania o folosește în procesul de fabricare. Un lucru interesant la compania Wirlpool este faptul că își consultă clienții în momentul în care dorește să scoată pe piață un produs nou. Astfel au ajuns să ia ființă aparatul de aer condiționat cu un compresor ce oferă un efect de răcire nemaiîntâlnit sau aparatele de aer condiționat cu funcții precum cele de auto restart, auto diagnoză sau variație a vitezei ventilatorului.

Haier

Ultimul de pe lista noastră a celor mai bune mărci de aer condiționat din lume este această multinațională din China – Haier – care a ieșit în evidență pe această piață tocmai datorită faptului că a stabilit noi standarde pentru producerea de aparate de aer condiționat. Haier este o companie ce se focusează pe oferirea unor produse perfecte, ce ies în evidență prin fiabilitate și accesibilitate.

Majoritatea clienților aleg Haier pentru consumul mic de energie electrică, dar și pentru prețurile extrem de competitive.

Aceasta a fost lista noastră de companii care au ieșit în evidență de-a lungul anilor prn producerea de aparate de aer condiționat și care și-au creat o adevărată marcă în jurul acestor produse. Tu ce marcă de aparat de aer condiționat preferi?

Sorry, no posts matched your criteria.