Un aparat de aer condiționat presupune o investiție destul de mare, prin urmare, este normal să ne punem câteva întrebări înainte de a lua decizia finală. Am adunat răspunsurile de la cele mai frecvente 5 întrebări cu care te confrunți în momentul în care vrei să cumperi un aparat de aer condiționat nou:

  1. Aparat de aer condiționat clasic sau cu Inverter?

Aproximativ 80% dintre aparatele de aer condiționat de pe piață sunt cu Inverter, dar ele au un preț mai mare decât aparatele de aer condiționat clasice, și tocmai din această cauza este mai greu de luat o decizie. Avantajul cel mai mare al aparatelor de aer condiționat cu Inverter este faptul că au un consum de energie electrică mai mic chiar și cu 40-50% decât cele clasice. Așa că, poți investi fără niciun fel de problemă într-un aparat de aer condiționat cu Inverter pentru că îți vei recupera banii rapid tocmai prin facturile mai mici la energie electrică.

  1. Costă mult să întreții un aparat de aer condiționat?

Unii se gândesc să renunțe la gândul de a avea un aparat de aer condiționat din cauza cheltuielilor care vin odată cu el. Ce trebuie să înțelegi este faptul că a avea un aparat de aer condiționat nu este un lux sau un moft, ci o necesitate, mai ales în perioadele caniculare de vară. Mentenanța unui aparat de aer condiționat se face o dată la cel mult 6 luni și nu costă o avere. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de răcoarea pe care ți-o oferă aparatul de aer condiționat, ar fi bine să optezi pentru serviciile de mentenanță ale celor de la Climatico!

  1. Cum să aleg corect aparatul de aer condiționat pentru locuința mea?

Există mai multe criterii în funcție de care ar trebui să îți alegi aparatul de aer condiționat, cel mai important fiind suprafața încăperii pe care vrei să o răcești. Spre exemplu, pentru o garsonieră de 25 mp, un aparat de aer condiționat de 7.000 – 9.000 BTU este mai mult decât suficient. Însă nu doar suprafața ar trebui să iei în considerare în momentul în care alegi aparatul de aer condiționat, ci și alte aspecte precum orientarea cardinală, numărul de persoane care locuiesc în casă, materialul din care sunt fabricate ferestrele casei, etc. Contactează un specialist de la Climatico și el va ști să îți recomande cel mai bun aparat de aer condiționat pentru locuința ta!

  1. Pot folosi aparatul de aer condiționat și pentru a încălzi locuința?

Da! Atât timp cât alegi un aparat de aer condiționat performant și eficient, cum sunt cele fabricate de Daikin. Pentru a alege un aparat de aer condiționat bun din acest punct de vedere, ar trebui să urmărești cei doi indici de eficiență energetică sezonieră – SEER și SCOP. Cu cât acești indici sunt mai mari, cu atât aparatul de aer condiționat este mai performant și mai eficient.

  1. Cât de mult contează brandul în alegerea aparatului de aer condiționat?

Există criterii mult mai importante pe care ar trebui să le iei în considerare în momentul în care alegi un aparat de aer condiționat, însă nu ar trebui să ignori complet producătorul. Poți opta pentru un aparat de aer condiționat mai ieftin, no-name, dar riști să te confrunți cu tot felul de probleme ulterior, cu lucrări de întreținere și de reparații costisitoare. De ce să nu optezi pentru unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat de la Climatico, cum ar fi cele de la Daikin sau Gree, și să stai liniștit? Marca este importantă în achiziția unui aparat de aer condiționat pentru că ea este cea care îți garantează pentru calitatea produsului cumpărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *