Dacă ești în căutarea unui aparat de aer condiționat, atunci cu siguranță ai văzut că majoritatea modelelor sunt dotate cu tehnologie Inverter și cel mai probabil te-ai întrebat de ce sunt atât de lăudate aceste sisteme de climatizare. Pentru a înțelege cum funcționează această tehnologie și ce beneficii ne aduce, trebuie să ne oprim la modul de funcționare al aparatelor de aer condiționat.

Cum funcționează această tehnologie Inverter?

În mod normal, tehnologia clasică de funcționare a unui aparat de aer condiționat presupune un compresor cu o singură viteză și mai multe cicluri de pornire/oprire în funcție de temperatura pe care ți-o dorești în interiorul locuinței. Cu alte cuvinte, un aparat de aer condiționat clasic are numeroase porniri și opriri succesive care crește consumul de energie electrică și în același timp duce la creșterea gradului de uzură al compresorului. În plus, cu un aparat de aer condiționat clasic nu te vei bucura niciodată de o temperatură stabilă pe întreaga durată a zilei, iar acest lucru este un dezavantaj major și unul dintre motivele pentru care oamenii au început să se reorienteze către aparatele cu tehnologie Inverter.

Aparatele de aer condiționat cu Inverter reglează temperatura dintr-o cameră și o menține fără să mai fie nevoie de opriri și porniri succesive. Viteza de funcționare a compresorului este ajustată constant de senzori. Mai exact, în momentul în care temperatura din încăperea în care se află aparatul de aer condiționat crește, senzorii determină creșterea vitezei de funcționare a compresorului, fără să îl repornească ori de câte ori se întâmplă acest lucru. În acest fel, consumul de energie electrică este redus și odată cu el și gradul de uzură al compresorului.

Ce beneficii îți aduce un aparat de aer condiționat cu tehnologie Inverter?

  • Timpul de pornire al aparatului de aer condiționat este redus cu o treime
  • Consumul de energie este mai mic cu 30%, iar acest lucru se observă prin facturi mai mici
  • Fiabilitate și durabilitate ridicată în timp datorită diminuării gradului de uzură al compresorului
  • Păstrarea unei temperaturi ambientale constante pe toată durata zilei și a nopții
  • Funcționare silențioasă prin reducerea ciclurilor oprire/pornire
  • Randament mult mai bun al aparatului de aer condiționat și pe funcția de încălzire în anotimpul rece

Din ce în ce mai mulți români optează pentru un aparat de aer condiționat cu Inverter, chiar dacă investiția este una mai mare. Punând în balanță prețul și avantajele pe care le obții de pe urma acestei tehnologii, vei vedea că ai doar de câștigat. Investiția într-un astfel de echipament de climatizare se recuperează destul de ușor prin facturile mai mici la energie electrică. În plus, tu te vei bucura de răcoarea mult visată în mijlocul verii și de o locuință călduroasă pe timpul iernii doar cu ajutorul unui aparat de aer condiționat performant.

Cei de la Climatico îți pun la dispoziție o gamă largă de aparate de aer condiționat performante, dotate cu tehnologia Inverter, de la producători renumiți cum ar fi Daikin sau Gree, la prețuri extrem de bune! Dacă te grăbești să cumperi acum un aparat de aer condiționat de la Climatico, pe lângă experiența plăcută de achiziție, te poți bucura și de diverse discount-uri! Vara ne bate la ușă, așa că, asigură-te că ești pregătit pentru temperaturile crescute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *