Un sistem de climatizare cu inverter prezintă numeroase avantaje în comparație cu o unitate de aer condiționat care nu este prevăzută cu inverter. În primul rând, cantitatea de răcire sau de încălzire solicitată de aparatul de aer condiționat variază în funcție de temperatura exterioară și de cantitatea de căldură din încăpere. Atunci când vrem să fie mai cald sau frig, compresorul va funcționa la viteză mare și va crește cantitatea de agent frigorific.

În mod contrar, atunci când temperaturile exterioare sunt confortabile, compresorul va funcționa la o viteză mică și va reduce cantitatea de agent frigorific. Atunci când inverterul aerului condiționat este pornit, compresorul funcționează la o viteză mare pentru a răci sau pentru a încălzi rapid camera.

Pe măsură ce temperatura camerei se apropie de temperatura setată, compresorul încetinește, menținând o temperatură constantă și economisind astfel energie. Orice fluctuație bruscă a temperaturii camerei va fi detectată și ajustată instantaneu pentru a aduce temperatura camerei înapoi la temperatura setată. Aerul condiționat cu inverter poate reduce facturile la curent chiar și cu 50%, deoarece consumă mai puțină energie,atinge rapid temperatura dorită, este mai silențios și elimină fluctuațiile de temperatură, maximizând în felul acesta nivelul de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *