Cel mai bun aer condiționat ieftin

Zilele toride de vară ne fac să apreciem mult mai mult utilitatea unui aparat de aer condiționat menit să ne răcorească locuința. Dar, dacă nu dispunem de un buget prea mare, atunci această achiziție pare un vis frumos, imposibil de realizat. Cu toate acestea, venim în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră și am alcătuit un top despre cel mai bun aer condiționat ieftin.

cel mai bun aer conditionat ieftinAtunci când achiziţionăm un astfel de aparat trebuie să ţinem cont de cantitatea de BTU (british thermal unit) pe care o poate genera un astfel de dispozitiv. Frigotehniștii spun că pentru o locuinţă cu o suprafaţă de 50 – 60 de mp este suficient un aparat care are o putere de răcire de 9000 de BTU. Cu toate acestea, fiți cu mare băgare de seamă la clasa energetică a unui astfel de aparat, pentru că multe sunt ieftine, dar consumul este foarte mare, și atunci iar nu este bine pentru buzunarul dumneavoastră! Mai avem pentru dumneavoastră și câteva mici indicații de care să țineți cont atunci când alegeți un aparat de aer condiționat, pentru a fi siguri că nu v-ați păcălit!

Atenţie la consumul de curent

Întotdeauna, atunci când achiziţionezi un aparat de aer condiționat trebuie să ţii cont şi de clasa energetică din care face parte. Este bine să ştii că se încadrează în şapte clase de consum, de la A la G. Practic, cu cât litera corespunzătoare clasei din care face parte aparatul e mai apropiată de începutul alfabetului, cu atât consumul de curent electric va fi mai redus. Asta ca să nu mai vorbim de cele superioare, cu mulți de ”plus” lângă A-ul care anunță că este cel mai bun.

Pot absorbi fumul de ţigară

Aparatele de aer condiţionat pot fi utilate cu filtre de praf, filtre de carbon, filtre cu plasmă sau biofiltre care elimină fumul de ţigară. De asemenea, opţional, puteţi monta la aproape orice tip de aparat un odorizant de cameră.

Acestea au fost doar câteva scurte recomandări pentru dumneavoastră.

Dar, să revenim la topul nostru privind cel mai bun aer condiționat ieftin.

PAC 2000 E

Aparatul PAC 2000 E este prezentat drept una dintre soluțiile ideale atunci când vine vorba despre cel mai bun aer condiționat ieftin pe piața românească.

Aparatul are capacitate de răcire maximă de 2,1 kW și poate fi în stare să reducă temperatura încăperii până la 16 grade Celsius. Dar să vă mai dăm câteva motive pentru care am decis să-l includem în lista cu cel mai bun aer condiționat ieftin. Cele filtre de aer separate cu care este dotat acest aparat curăţă aerul înainte de a-l elibera în încăpere și, pe lângă funcţia de răcire, modelul PAC 2000 E poate fi utilizat şi ca dezumidificator sau ventilator fără funcţie de răcire.

Aparatul are un suportul de cablu şi un compartiment al telecomenzii integrate, ceea ce face să poată fi transportat lejer dintr-o cameră în alta.

Star-Light ACMP-09A mobil

Dacă vorbim despre cel mai bun aer condiționat ieftin, atunci modelul Start-Light ACMP-09A este o alegere spre care ar trebui să vă îndreptați. Nu ocupă un spațiu mare și cântărește 26,6 kg. În partea superioară acest aparat de aer condiționat este prevăzut cu un panou de control accesorizat cu o serie de butoane, dar și cu un display LCD, ce indică temperatura din interiorul camerei.

Capacitatea de răcire a aparatului de aer condiționat este de 9000 BTU, ceea ce înseamnă că acesta este potrivit pentru o suprafață uniformă de 18-25 mp în locuințe sau 14-22 mp în spațiile comerciale. Cum și acesta este mobil, aveți avantajul că îl puteți muta dintr-o cameră în alta în funcție de nevoie, dar mai are are și funcție de dezumidificare, dar și funcție jet, pentru răcirea rapidă a camerei. Și cum prețul nu este unul de speriat, atunci fără îndoială că merită să-l achiziționați.

Vortex VAI-A09FC

Spre deosebire de cele două modele de mai sus, aparatul Vortex VAI-A09FC nu este unul mobil, dar vine către consumatori cu o serie de funcții care vă vor convinge că ieftin nu înseamnă întotdeauna o calitate mai slabă.

Vortex VAI-A09FC Inverter este un sistem de aer condiţionat accesibil, economic şi modern, ce poate fi controlat foarte uşor din telecomandă, temperatura setată putând fii urmărită pe ecranul digital de tip LCD al aparatului.

Ca și la modelul de dinainte, capacitatea de răcire/încălzire este de 9.000 BTU. Și, tot în avantajul dumneavostră, vine standard cu kit de instalare inclus, lucru care vă scapă de multe de costuri suplimentare. Cum e? Vă surâde ideea?

Cât privește designul, aici vă putem informa că ambele unităţi sunt de culoare albă, ceea ce le face ușor de integrat oricărui stil în care ați decis să vă amenajați locuința.

Și cu toate că l-am inclus în topul nostru despre cel mai bun aer condiționat ieftin, modelul Vortex dispune de tehnologia Inverter. Da, este exact acea tehnologie care răcește foarte rapid o încăpere până la temperatura dorită, după care ajustează automat temperatura aerului degajat, pentru a menține gradul de confort din încăpere. Aproape că nu vă vine să credeți, nu-i așa?

Daewoo DSB-F0981ELH-V

Modelul celor de la Daewoo este și el un candidat serios la primul loc în lista cu cel mai bun aer condiționat ieftin. Are o capacitate de 9.000 de BTU și dispune și el de tehnologia Inverter. Mai are și o funcțiie turbo, special creată pentru a răci rapid orice încăpere, și vă ajută foarte mult și în ceea ce privește dezumidificarea aerului din încăpere, pentru un grad sporit de confort.

Daewoo DSB-F0981ELH-V este un aparat de aer condiționat cu un preț destul de mic, fiind recomandat în special pentru clienții cu un buget mic și mijlociu, aflați în căutarea confortului.

Nici în materie de design nu prea avem ce să reproșăm acestui aparat de aer condiționat. În cazul lui, producătorii au mers tot pe linia clasică, una care va avea întotdeauna succes. El se încadrează cu ușurință în design-ul camerei dumneavoastră, fie că ați ales un stil modern și tineresc, sau ași mers pe varianta clasică. Și chiar dacă nu este ușor de observat, cel puțin la o privire superficială, și la acest model de aparat de aer condiționat unitatea interioară vine echipată și cu un afișaj de tip LED, vizibil doar în momentul în care aparatul este pornit. Acesta indică temperatura din cameră, dar și câteva funcții. Și aici veți primi și o telecomandă cu display în pachet, care nu este deloc greu de utilizat, chiar dacă tehnologia nu este cel mai bun prieten al dumneavoastră.

Ceea ce ne-a convins și mai mult să-l considerăm demn de a fi considerat cel mai bun aer condiționat ieftin a fost faptul că modelul se încadrează în clasa de eficiență energetică A++ pentru răcire și ajunge la un consum de 1500 W și A+ pentru încălzire și ajunge la un consum de 1400 W.

Dar o să-ți mai spunem și despre alte funcții cu care vine acest aparat. Este vorba de funcția de dezumidificare, prin care se reglează umiditatea din cameră, pentru a elimina orice tip de disconfort. Funcția antimucegai, deosebit de importantă, este potrivită pentru a se evita formarea mucegaiului în interiorul unității interioare. Veți observa că după oprirea aparatului, ventilatorul unității interioare continuă să mai funcționeze timp de 3 minute, pentru a elimina apa condensată pe vaporizator și pentru a nu favoriza apariția mucegaiului. Funcția Sleep/Night mode a fost creată de producători pentru nopțile în care temperaturile ating cote extreme. Aceasta ajustează temperatura pentru ca tu să ai parte de un somn odihnitor și liniștit. Dar ce ziceți dacă vă spunem că acest model are și funcția Turbo, care este ideală atunci când vrei ca temperatura să se schimbe brusc și repede în încăpere. La acestea se mai adaugă și funcțiile clasice, de Încălzire și Auto Restart.

Prin urmare, prin crearea acestui model, Daewoo ne oferă un aparat de aer condiționat extrem de silențios, unitatea interioară atingând numai 40 dB.

Vivax ACP-12CH35AEZI Z-Design

Modelul de la Z-Design este cel mai puternic aparat din topul cel mai bun aer condiționat ieftin prezentat de noi. Are o capacitate de 12.000 BTU, fiind recomandat pentru încăperi cu suprafață de 15-35 metri pătrați. Și acest model se bucură de tehnologia Inverter, dar și funcții de autocurățare și de autodetectare a scurgerilor.

La fel ca și predecesorul său, acest aparat are afișaj digital pentru vizualizarea informațiilor importante. Telecomanda este inclusă în pachet, iar ventilatorul interior are trei trepte de viteză.

Deși prețul acestui model este unul accesibil (motivul pentru care l-am introdus pe lista cu cel mai bun aer condiționat ieftin), veți vedea că nu faceți rabat la multe facilități, printre care și eficiența energetică. Astfel, funcția de încălzire a aparatului se încadrează în clasa energetică A+, iar cea de răcire în clasa A++. Ambele sunt cele mai eficiente clase existente pe piață, după A+++. Așadar, veți economisi o importantă sumă de bani pe întreaga perioadă de funcționare a aparatului.

Funcția Turbo a aparatului vă ajută să vă răcoriți în cel mai rapid mod posibil atunci când aveți cel mai mult nevoie de așa ceva. Această funcție aduce aparatul la treapta maximă de viteză pentru a ajunge la temperatura dorită într-un interval de timp cât mai scurt. O altă funcție importantă a acestui dispozitiv este cea de autorestart, prin care se asigură repornirea automată a aparatului în cazul unei întreruperi de curent. Funcția de dezumidificare este cea care nu ar trebui să lipsească de pe niciun aparat, așa că nu putea lipsi nici aici.

Prin urmare, dacă nu dispuneți de un buget mare destinat achiziției unui aparat de aer condiționat, ținem să vă asigurăm că faceți una dintre cele mai bune alegeri alegând unul dintre modelele pe care vi le-am prezentat și noi în rândurile de mai sus. Design-ul elegant, clasa energetică economă, capacitatea mare de răcire și de încălzire sunt doar câteva din atuurile care le fac pe acestea să concureze cu succes la titlul de cel mai bun aer condiționat ieftin.

Sorry, no posts matched your criteria.