Cel mai bun aer condiționat mobil

În timpul verii ne aflăm în căutarea celui mai bun aer condiționat mobil și acest lucru pentru că acest tip de produs este mai convenabil din punct de vedere financiar și mai ales pentru că se montează foarte ușor. Cu toate acestea, nu putem vorbi despre cel mai bun aer condiționat mobil fără să nu avem în vedere și faptul că sunt puțin mai zgomotoase decât aparatele clasice de aer condiționat și oferă un randament ușor mai scăzut.

Cel mai bun aer conditionat mobilÎn ultima perioadă tot mai mulți sunt aceia care au în vedere alegerea unui astfel de aparat. De aceea, este important ca la alegerea celui mai bun aer condiționat mobil să avem în vedere atât avantajele fiecărui produs, cât și dezavantajele sale.

Creșterea gradelor în termometre îi determină pe cei mai mulți consumatori casnici la montarea unui aparat de aer condiționat. În ultima perioadă, foarte mulți supărați de disconfortul termic optează către alegerea unui aparat de aer condiționat mobil, reușind astfel să păstreze o temperatură optimă în locuință, scăpând de ventilatoarele ce nu pot scoate aerul cald din încăpere afară.

Atunci când nu locuiești pentru mult timp în acea locuință nu are sens să achiziționezi un aparat de aer condiționat fix, ci mai degrabă ar trebui să îți îndrepți atenția către cel mai bun aparat de aer condiționat mobil, pe care să îl poți lua cu tine atunci când părăsești locuința. Astfel de produse sunt extrem de potrivite pentru viața studențească, dar și pentru cei ce locuiesc cu chirie. De asemenea, există posibilitatea ca cel ce este proprietar al locuinței să nu permită chiriașului montarea unui aparat de aer condiționat fix și de aceea este bine să iei în calcul această variantă și să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat mobil.

Un aparat de aer condiționat mobil, deși are și câteva minusuri, reprezintă o variantă potrivită pentru aparatele clasice. De aceea, atunci când ai în vedere achiziția celui mai bun aparat de aer condiționat mobil trebuie să iei cea mai inteligentă decizie, astfel încât să beneficiezi de menținerea unei temperaturi optime în încăpere.

Care sunt avantajele aparatelor de aer condiționat mobile?

Mai înainte de a trece în vedere dezavantajele acestui tip de produse, ar trebui să evidențiem calitățile sale. Prețul scăzut, portabilitatea, dar și montajul extrem de ușor reprezintă câteva argumente de care să ții cont la alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat mobil.

1. Mobilitatea – acesta este cel mai important lucru pe care să îl ai în vedere. Atunci când alegi un astfel de aparat, faci acest lucru fie pentru că nu ai un loc unde să poți monta un aparat clasic, fie locuiești cu chirie, fie pur și simplu pentru că dorești să îl folosești în mai multe încăperi ale locuinței tale. Aparatul de aer condiționat portabil este ușor de mutat dintr-o parte în cealaltă, având un compresor, dar și o unitate centrală ce permite pătrunderea aerului rece în locuință.

2. Montaj ușor – atunci când vrei să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat portabil te vei gândi mai mult ca sigur la montajul său. Acesta este foarte ușor de montat, nu vei avea nevoie de spargerea unui perete pentru a putea să îl instalezi. Vei putea să îl montezi ușor chiar și singur, citind cu atenție instrucțiunile producătorului.

3. Preț mic – de obicei, costul unui astfel de aparat de aer condiționat mobil este mai mic decât în cazul unui aparat clasic. Cu toate acestea, este bine să ai în vedere toate detaliile tehnice, astfel încât să te asiguri că ai reușit să achiziționezi cel mai bun aparat de aer condiționat mobil, cu cele mai bune funcții.

Care sunt dezavantajele aparatelor de aer condiționat mobile?

Cu siguranță, la alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat mobil trebuie să ții cont atât de detaliile tehnice ce constituie avantajele produsului respectiv, cât și de elementele contrarii, ce constituie dezavantajele produsului. Se aceea, mai înainte de a achiziționa un astfel de produs ar fi bine să ai în vedere dezavantajele aparatului de aer condiționat mobil.

1. Lipsa de etanșeitate – este foarte important de cunoscut faptul că un aparat de aer condiționat mobil se va monta acolo unde există o fereastră. Aerul cald va fi scos afară din încăpere printr-un furtun mai gros, din plastic, lucru care conferă o lipsă de etanșeitate. Este bine de știut că acest lucru generează pierderi – aerul rece din locuință va putea ieși afară, la fel cum și aerul cald va putea intra înăuntru. -Pentru asigurarea unui nivel optim de etanșeitate ar fi bine să cereți soluții firmei care realizează tâmplăria.

2. Eliminarea apei se va face destul de greu – până și cel mai bun aparat de aer condiționat mobil va elimina apa. Cu toate acestea, rezervorul aparatului va trebui golit manual, prin destuparea unui orificiu. Este bine ca cel mai bun aparat de aer condiționat mobil să beneficieze de un rezervor detașabil pentru scurgerile de apă.

3. Randament mai mic – într-adevăr, un aparat de aer condiționat mobil are un randament mai mic decât aparatele clasice. De obicei, cauza pentru care randamentul este mai mic este determinată de lipsa de etanșeitate a camerei.

4. Zgomotul este un alt dezavantaj pe care trebuie să îl ai în vedere. De regulă, aproape orice aparat de aer condiționat mobil face mult mai mult zgomot decât un aparat clasic, iar pentru cei mai mulți acest lucru poate constitui un mare inconvenient. Ar fi potrivit pentru tine să faci un test mai înainte de achiziția produsului și să verifici numărul de decibeli pe care îi va emite aparatul.

Care este cel mai bun aparat de aer condiționat mobil?

Cu toate că numărul producătorilor aparatelor de aer condiționat este destul de mare, se poate spune că oferta aparatelor de aer condiționat mobile este mult mai mică decât în cazul aparatelor clasice.

Ar fi bine ca la alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat mobil să ai în vedere cercetarea brandurilor și a tehnologiilor din piață și să eviți achiziția unui produs despre care nu se cunoaște nimic, chiar dacă produsul are un preț mult mai mic.

Iată mai jos câteva aparate de aer condiționat mobile, extrem de apreciate datorită caracteristicilor tehnice.

Star Light ACMP – 09 A – acesta beneficiază de o capacitate de răcire de 9000 BTU și poate răci camere cu o suprafață de până la 25 metri pătrați. Beneficiază de funcția Jet și permite o răcire mai rapidă a camerei în care este amplasat. De asemenea, aparatul are și funcția de dezumificare a aerului. Cu toate acestea, nivelul de zgomot este mare, 65 decibeli. Poate fi disponibil și într-o variantă de 12000 BTU.

Argo Slimmy nu este atât de zgomotos precum aparatul de mai sus, având doar 51 decibeli. Are o capacitate de 9000 BTU, beneficiază de funcția de ventilație, dezumificare, dar și de funcția sleep, prin care se reduce nivelul de zgomot din timpul nopții.

Beko BEP09H are o capacitate de 9000n BTU, 64 decibeli, fiind destul de zgomotos. Este un aparat de aer condiționat mobil bun, care răcește destul de rapid încăperea. Beneficiază de funcție de evaporare a apei, filtru anti praf, display LED, dar și de telecomandă. În cazul unei pene de curent se va reporni, beneficiind de funcția Auto Restart. În timpul nopții poate fi activată funcția Sleep, aparatul de aer condiționat mobil fiind mai silențios.

Whirlpool PACW12CO are o capacitate de 12000 BTU, putând răci o cameră mai mare. Este un aparat mai zgomotos, de 65 decibeli, beneficiază de numeroase funcșii de dezumidificare, ventilație, auto restart și telecomandă.

Delonghi PAC AN97 REAL FEEL este unul dintre cele mai bune produse de acest fel din piață, deși are un preț ,ai mare. Are o capacitate de 10700 BTU, răcind o cameră mai mare. Beneficiază de funcția de dezumidificare, ventilație, Real Feel ce poate determina setarea temperaturii și a umidității din încăpere.

Cu toate că alegerea unui aparat de aer condiționat mobil reprezintă o soluție pentru persoanele care nu locuiesc decât temporar într-un anumit loc, recuperându-și ușor investiția la plecare, precum și pentru acelea care locuiesc cu chirie ori care nu au cum să monteze un aparat de aer condiționat clasic, este bine ca dacă locuința este definitivă și spațiul îți permite să alegi un aparat de aer condiționat clasic, ce se va putea monta pe perete, având un randament mai mare.

Dacă totuși ai în vedere cel mai bun aparat de aer condiționat mobil este indicat să alegi un produs cu un nivel mic de decibeli, mai puternic, răcind mai ușor încăperea și care să beneficieze de kitul de montare complet. Toate aceste lucruri te vor ajuta să beneficiezi de mai mult confort. Este bine ca un aparat de aer condiționat mobil să dispună de numeroase funcții suplimentare – dezumidificare a aerului, ventilație, Sleep, auto-restart. De asemenea, ar fi bine să alegi un produs care să beneficieze de display și telecomandă, putând fi mult mai ușor de folosit.

Indiferent de soluția pe care o vei alege, este bine să alegi un aparat realizat de un producător cunoscut, fiind astfel sigur că aparatul beneficiază de toate calitățile înscrise pe specificațiile tehnice.