Atunci când ne gândim la felul cum arată un aparat de aer condiționat, în minte ne vine imaginea acelora care sunt alcătuite din două unităţi, una dintre care se instalează în interiorul încăperii și una montată în exterior.

aer conditionat fara unitate externa 1

Picture 1 of 5

Dar, cu toate că eficiența lor a fost verificată de-a lungul timpului, acest model de aparate de aer condiționat nu este tocmai o alegere potrivită pentru unele spații. Să ne gândim de pildă la o clădire care este declarată monument istoric. În acest caz, o unitate exterioară de aer condiționat ar afecta aspectul arhitecturii. Lucrurile sunt atât de delicate aici că există cazuri în care, în unele orașe, autoritățile locale au adoptat regulamente de identitate ale arhitecturii orașului, care prevăd demontarea tuturor aparatelor de aer condiționat montate pe fațada clădirilor istorice. Dar ce ne facem cu cei care locuiesc sau lucrează în astfel de clădiri?

Prin urmare, una dintre alternativele pe care le au proprietarii acestor clădiri, este instalarea unor aere condiționate fără unitate exterioară. Ele au funcții precum răcire / încălzire, dezumidificare și ventilație, fiind echipate și cu filtre ecologice.

De fapt, acest tip de climatizare reprezintă soluția ideală în cazul în care nu doriți să renunțați la confort din cauză că nu puteți instala o unitate externă de aer condiționat. Nu vă gândiți că acestea sunt rezervate doar birourilor, ele pot fi instalate cu succes și în cadrul propriei locuințe. De fapt, frigotehniștii chiar sunt de acord că aparatele fără unitate exterioară sunt mult mai moderne față de ”suratele” lor, fiind dotate cu numeroase funcții, dar și senzori care fac funcționarea mai eficientă. În cazul acestora, de exemplu, senzorul de lumină reacționează la scăderea luminii (artificială sau naturală) și poate activa funcția Sleep, care contribuie la reducerea zgomotului pe timp de noapte chiar și cu 30%.

Tot la capitolul avantaje mai intră și faptul că aparatele de aer condiționat fără unitate externă pot fi instalate și fără traseu frigorific, iar pentru aceasta este nevoie de două căi de evacuare în exteriorul încăperii și montarea a două grile exterioare. Prin urmare, este nevoie de două găuri în perete pentru evacuarea condensatului. Totuși, acest tip de climatizoare evită operațiunile complexe de montaj și rămân, momentan, cea mai bună soluție pentru monumentele istorice, incintele mari și hoteluri. Sau, de ce nu, pentru casa dumneavoastră, dacă vă doriți ca aspectul exterior al acestuia să nu aibă de suferit din punct de vedere estetic, cu o unitate externă de aer condiționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *