Sunteți convinși că un aparat de aer condiționat este tot ce aveți nevoie pentru a rezista în fața zilelor toride de vară, dar nu doriți totuși, din varii motive, o unitate fixă. Atunci, soluția ideală pentru dumneavoastră sunt aparatele de aer condiționat portabile, sau mobile, cum li se mai zice.

aer conditionat portabil 2

Picture 1 of 5

Nu vă gândiți că acestea funcționează pe principiul ventilatorului. Aparatele de aer condiționat mobile sunt potrivite pentru camere mai mici și funcționează în același mod ca și cele care se montează pe perete, cu singura diferență că unitatea internă și cea externă sunt integrate într-un singur echipament. Totuși, chiar dacă sunt denumite portabile și majoritatea se deplasează pe roți, aceste sisteme sunt mai fixe decât credeți, condiționate de fereastră sau de ușa de la balcon.

După cum ați observat și singuri atunci când ați fost prin magazine pentru a studia oferta, acest tip de aparate nu au montat și furtunul de evacuare al aerului cald. Prin urmare, va trebui să scoateți acel furtun cumva în exteriorul camerei. Atunci, fie că îl fixați pe o fereastră sau ușă care trebuie să rămână deschisă, fie va trebui să-i creați un orificiu special, precum cel al hotei de la aragaz.

Dacă alegeți prima variantă, atunci veți descoperi cu surprindere că eficiența aparatului de aer condiționat este mult diminuată de aerul cald care intră astfel prin fereastra deschisă. Prin urmare, varianta a doua este mult mai eficientă deși în acest caz nu te sfătuim să încerci singur montarea, ci va trebui să chemi o echipă de profesioniști care să creeze o gaură de evacuare care să poată fi închisă cu un capac atunci când nu folosești aerul condiționat.

Dar, să nu uităm. Nu te gândi că dacă apelezi la o astfel de unitate de aer condiționat vei plăti mai puțin. La o simplă vizită ”de documentare” în magazine vei observa că aparatele de aer condiționat portabile nu sunt mai ieftine. Chiar dacă te bucuri că ai scăpat de montajul standard și nu te vei complica cu unitatea externă tot va trebui să investești ceva bani pentru gaura de evacuare.

Și încă o dată, îți cerem atenție. Trebuie să știi că există pe piață unele răcitoare care seamănă cu sistemele de aer condiționat portabile, dar nu au nicio legătură cu acestea, ci sunt doar niște sisteme de ventilare care se alimentează cu apă sau gheață. Nu sunt nici pe departe la fel de eficiente precum aerul condiționat, dar ar putea suplini cu succes ventilatorul.

Pentru a vă da seama dacă aveți de-a face cu un aer condiționat sau un răcitor, verificați în caracteristicile tehnice care este agentul de răcire. Ar trebui să găsiți R410a la aerul condiționat. Dacă ați găsit ”codul”, atunci puteți răsufla ușurat. Este aparatul de care aveți nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *