Cel mai bun aer condiționat scump

În ultimii ani, verile au fost deosebit de călduroase, fapt ce i-a determinat pe mulți români să se îndrepte către achiziționarea de aparate de aer condiționat pentru locuințele proprii. Asta ca să nu mai vorbim despre necesitatea acestor aparate la locul de muncă.

cel mai bun aer conditionat scumpAchiziția unui astfel de aparat nu este una ușor de suportat pentru buzunar, mai ales dacă îți dorești unul de calitate bună. La acestea se adaugă și prețurile pentru montaj, care de obicei cresc pe timpul verii, din cauza cererii mari.

Trebuie să știi că atunci când îți alegi un aparat de aer condiționat, cel mai important criteriu se referă la numărul de BTU, adică unitatea de măsură pentru răcire/ încălzire. Cu cât este mai mare, cu atât va acționa pe o suprafață mai mare, implicit pe o cameră mai mare.

Specialiștii ne recomandă că dacă doriți să răcim o suprafață între 10 și 25 mp un aparat de 9000 de BTU este ceea ce aveți nevoie; pentru suprafețe între 15 și 35 mp puteți alege fără grii un aparat de 12000 BTU; dacă suprafața camerei este între 30 și 50 mp recomandarea acestora se îndreaptă către un aparat de 18000 BTU, iar dacă este vorba de un spațiu care poate ajunge până la 70 mp, atunci indicat ar fi unul de 24000 BTU.

Știți, desigur, că aparatele de aer condiționat se numără printre cei mai mari consumatori de energie electrică, iar regula este că atunci când clasa de energie a aparatului este mai bună, cu atât consumul va fi mai mic. Deşi un aparat de aer condiţionat ce face parte din clasa A+++ este mult mai scump, în timp îți vei da seama rapid că aceste cheltuieli pot fi amortizate. Așadar, vom vedea în oferta magazinelor produse cu cât mai mulți +: A+, A+++. Cu cât mai multe astfel de plusuri, cu atât energia consumată va fi mai mică. Evident că un aparat A+++ este foarte scump.

În rândurile care vor urma, am decis să vă vorbim despre cel mai bun aer condiționat scump, dar care își merită fiecare bănuț cheluit pe el. Evident, aici părerile sunt diferite, fiecare consideră că știe cel mai bine care sunt acestea. Noi am încercat să vă venim în ajutor, cu câteva informații. Iată, prin urmare, un mic top alcătuit de noi, privind cel mai bun aer condiționat scump.

Daikin Ururu Sarara

Sistemul Ururu Sarara este o îmbinare perfectă într-o soluţie modernă de confort, cu un impact asupra mediului extrem de scăzut şi cu un consum de energie redus. Acest climatizator poate intra cu succes în topul de cel mai bun aer condiționat scump, deși dacă privim avantajele pe care le oferă, parcă am ezita un pic. Astfel, acest aparat umidifică aerul interior pe timp de iarnă şi dezumidifică pe timp de vară, ceea ce ne asigură aer proaspăt, pe tot parcursul anului. În plus, aveți parte de ventilaţie şi purificare, cu supravegherea zonei de lucru pentru detectarea mișcării, pentru un aer calitate superioară, atunci când e nevoie. Este foarte ușor de controlat, cu ajutorul unei telecomenzi fără fir, și aveți parte de cea mai ridicată eficienţă energetică, respectiv clasa energetică A+++.

Daikin FTXM-K

Tot de la Daikin vine și acest produs, care se bucură de un design discret, modern pentru eficienţă şi confort optime, graţie ochiului inteligent pe două zone.

Și acest produs intră în lista noastră cu cel mai bun aer condiționat scump, dar caracteristicile sale ne-au convins că merită. Potrivit celor de la Daikin, ”alegerea unui produs cu R-32 reduce impactul asupra mediului cu 68% în comparaţie cu un produs cu R-410A şi duce direct la un consum mai scăzut de energie graţie eficienţei energetice ridicate. Funcţionarea unităţii aproape că nu se aude; nivelul presiunii sonore este redus până la 19 dBA”. La acestea se adaugă și ”ochiul inteligent pe 2 zone: jetul de aer este direcţionat într-o zonă diferită de cea în care se află persoana în acel moment; dacă nu este detectată nicio persoană, aparatul va trece automat în modul eficienţă energetică”. Noul design al telecomenzii, disponibilă şi cu finisaj din alb mat de calitate ridicată, pentru o asortare perfectă cu unitatea interioară se numără și el printre avantaje. De asemenea, aveți parte de economie de energie în modul aşteptare: reduce consumul de curent cu aproximativ 80% la funcţionarea în modul aşteptare. Dacă prezenţa unei persoane nu este detectată pentru mai mult de 20 de minute, sistemul va trece automat în modul economisire de energie electrică. Și dacă mai aveați nevoie de un ultim motiv, vă spunem că puteți să controlaţi unitatea interioară din orice locaţie prin intermediul unei aplicaţii, reţele locale sau internet

Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA

Aparatele de aer condiționat Mitsubishi sunt recunoscute ca fiind printre cele mai bune. De altfel, Mitsubishi Heavy Industries este lider pe piața producerii și comercializării de echipament electric și electronic, având centre de producție în Japonia și Scoția.

De menționat că aparatele de aer condiționat Mitsubishi vin către potențialii clienți cu o gamă largă de aparate rezidențiale de tip on/off Mitsubishi, aparate de aer condiționat Mitsubishi dotate cu tehnologie inverter și aparate de aer conditionat Mitsubishi multisplit și multisplit inverter.

Acum vă vom vorbi despre Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA – 12000 BTU, clasa de energie A, foarte silențios, care intră și el în topul nostru de cel mai bun aer condiționat scump.

Acest climatizor se bucură de noua tehnologie de tip DC Inverter, ceea ce înseamnă că viteza avută de compresor poate să crească în mod considerabil printr-o simplă apelare electronică realizată automat în funcție de programul ales de utilizator.

Potrivit producătorilor, ”cea mai bună comparație între noile sisteme de tip DC Inverter și clasicele aparate de aer condiționat echipate cu funcția On/Off se rezumă la utilitate și performanță. Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA, echipat fiind cu tehnologia DC Inverter, reușește să mențină în orice moment o temperatură ambientală constantă, variațiile cauzate de mediul înconjurător lipsind în totalitate. Astfel, fără a avea un consum mai ridicat față de alte aparate de aer condiționat, modelul MSZ-HJ35VA ajunge să genereze o temperatură optimă care coincide cu un confort termic absolut”.

Toshiba Mirai RAS-16BKV-E

În căutările noastre despre cel mai bun aer condiționat scump, a existat un aparat care ne-a atras atenția și, în timp ce-i studiam caracteristicile, ne-a convins că este o alegere bună pentru topul nostru. Este vorba Toshiba Mirai RAS-16BKV-E, un model ce poate ajunge lejer la 3.000 de lei, chiar și ceva în plus. Într-adevăr, la prima vedere, prețul este unul cam scump, nefiind vorba despre un aparat pentru toate buzunarele, însă vorbim aici de unul dintre liderii de piață în acest domeniu și de niște caracteristici ale aparatului care ne-au uimit.

Unitatea internă este complet albă și are dimensiunile de 798 x 230 x 293 mm, ceea ce-l face să fie ușor de integrat în design-ul fiecărei camere. Modelul se mai ”laudă” cu o telecomandă cu display, ce are un meniu destul de ușor de folosit.

Acest model de aparat de aer condiționat are o capacitate de 16000 BTU, fiind potrivit pentru a face față suprafețelor cuprinse între 35 și 47 mp. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A++ pentru răcire și A+++ pentru încălzire, având un consum mai mic cu aproximativ 30% față de modelele convenționale din clasa A.

În fine, vă mai spunem că unitatea interioară este dotată cu mai multe filtre (Hepa, filtru catalizator, Anti Praf, Anti-alergic), ce au rolul de a ține praful, alergenii și bacteriile la distanță. Ventilatorul aparatului are nu mai puțin de 6 trepte de funcționare, astfel încât să poți direcționa fluxul aerului astfel încât să nu îi afecteze pe cei din încăpere. De asemenea, acest aparat de aer condiționat vine către utilizatori cu o mulțime de opțiuni, astfel încât create astfel încât să fie pe placul chiar și pe celor mai pretențioși dintre aceștia. Dintre toate, am selectat câteva pentru dumnevoastră. Astfel, aveți parte de funcția Sleep, ce îți permite să folosești AC-ul în timp ce dormi, fără a scoate zgomote deranjante; funcția Auto Clean, necesară pentru întreținerea AC-ului; Auto-diagnoză, adică acea funcție afișează un cod de eroare în cazul în care apare o anumită problemă, ajutând utilizatorul să identifice mai ușor despre ce este vorba.

Sfaturi pentru amplasarea aparatului de aer condiționat

Și dacă ai apreciat drept util micul nostru top despre cel mai bun aer condiționat scump și te-ai decis că un astfel de aparat este exact ceea ce ai tu nevoie, îți mai facem și unele recomandări de care să ții cont, atunci când alegi locul unde va fi montat aparatul.

Astfel, este indicat să nu amplasați un aparat de aer condiționat de putere mare, peste 14000 BTU într-o încăpere cu o înălțime mai mică de 3m. Dacă suprafața este prea mare, mai bine optează pentru două aparate de o putere mai mică.

De asemenea, nu amplasa un aparat de aer condiționat mai puternic pe un hol crezând greșit, cum prea mulți o fac, că va putea răci două camere. Holul se va răci foarte repede ajungând la temperatura selectată după care se va opri și aerul rece nu va ajunge și în camere. În plus traseul frigorific către partea inferioară din exterior va fi mai lung, mai costisitor și mai inestetic.

Suntem cu toții de acord că aparatele de aer condiţionat asigură confortul termic utilizatorilor, însă, specialiştii recomandă folosirea cu moderaţie a acestora. Temperatura interioară trebuie setată astfel încât să fie cu 6 – 10 grade Celsius mai mică decât cea exterioară. Schimbările bruşte de temperatură pot provoca probleme de sănătate, cel puțin așa avertizează medicii. Înainte de a da drumul la aerul condiţionat camera trebuie aerisită. De asemenea, dacă este folosit cum trebuie, un aparat de aer condiţionat poate preveni alergiile, crizele de astm şi bolile respiratorii cauzate de poluare, deoarece acestea au filtre care reţin praful, polenul şi fumul din aer.

Tot cu ajutorul unui aparat condiţionat poţi ţine sub control umiditatea din casă în zilele caniculare, împiedicând înmulţirea microorganismelor şi a mucegaiului. Nu neglijați întreținerea acestuia. Instalaţia trebuie verificată cel puţin o dată pe an. Dacă este utilizată des, filtrele trebuie curăţate frecvent, deoarece rețin diverse particule care îngreunează filtrarea, iar calitatea aerului condiţionat scade.

Sorry, no posts matched your criteria.